lördag 9 juni 2012

7 kvalitétips utan klipp!

Rätt produkter hemma

Att använda schampo, balsam och inpackning specifikt framtaget till ditt hår lönar sig i längden. Att lägga en extra slant på bra produkter som är koncentrerade och framforskade för just din hårtyp kommer att ge resultat.

Fråga din frisör istället för att gissa dig fram. Ofta får jag höra från mina kunder att de har mjäll men jag lovar att 9 av 10 har istället torr hårbotten och har behandlat sitt hår fel i flera år.

Hårsnodd

Köp hårsnodd utan metallgrejen, det sliter onödigt på dina strån. Men framför allt! Sätt inte upp håret när det är blött! Du får allvarliga vattenskador på stråna som är svåra att reparera. Jag som aldrig gör det mer än när jag ligger på stranden fick en avhyvling från en av våra kerastasespecialister som var på salongen...

Värmeskydd

Använder du fön, plattång eller locktång ska du ALLTID använda värmeskydd även om du så bara fönar ditt hår torrt. Det finns i kräm eller sprayform.

Borsta inte blött hår
Att borsta och slita ut tovorna är något jag ser allt för ofta hemma hos mina kompisar och jag skriker till varje gång. Varför förstöra håret med flit? Ta en kam och kamma försiktigt ut topparna, sen jobbar du dig upp tills du kan kamma hela håret fritt. Om du börjar längst upp samlar du alla tovor i mitten och stråna går lätt av. Tänk på att håret är extra känsligt när det är blött.

Sova med flätor
Det var inte för inte flickorna sov med nattmössa förr i tiden. När vi sover slits och gnuggas vårt hår och jag kan garantera att många av er ser massor av hår i sängen när ni vaknar. Gör som på den gamla goda tiden och fläta din man innan läggdags så spar du mycket på kvalitén!Insidan syns på utsidan
Säkert flera gånger i veckan får jag frågan från mina kunder varför de tappar så mycket hår. Oftast kommer jag bara till fråga ett innan fallet är löst. Stress. Det är den vanligaste orsaken (om vi inte räknar med det manliga håravfallet) till att man plötsligt får kraftiga håravfall.
Det kan vara fysisk stress genom jobbet eller hemma. Men det kan också vara psykiskt, som tex om man gått igenom något jobbigt som en seperation eller dödsfall. Anledningen till att man kan ha svårt att relatera till orsaken är för att det inte syns på håret förrän någon eller några månader senare.
B och E – vitaminer är bra och tänk på att vara rädd om dig.

In fusio dose                                        
 Som jag skrivit i mitt tidigare inlägg så är en infusion perfekt att göra för din kvalité. En salongsbehandling från Kerastase som sprejas in i fuktigt hår utan verkningstid. Behandlingen lägger sig som en nylonstrumpa runt hårstrået och skyddar. Vi väljer tillsammans ut vad för känsla du vill ha och vilka återgärder som behövs göras. En flaska med kork kostar 150:- och vill du ha fler korkar som gör mer kostar de 50:- styck. Ett otroligt pris för en superprodukt!
Lycka till!
EmmeInga kommentarer:

Skicka en kommentar