onsdag 19 september 2012

När man vill ha lååångt hår

De flesta vet hur det känns när man vill spara ut sitt hår. Det växer inte! Man väntar och väntar men det känns som att ingenting händer. Här är några tips på hur du kan få ditt hår att må bra och växa snabbare.

Mål
Sätt upp ett tydligt mål hur långt hår du vill ha. Detta ger dig en syn på hur du ska sköta håret för att komma dit.


                                                    
                                                      Värmeskydd/Olja
Om du använder värmeverktyg och inte använder skydd som motverkar slitage så kan du sluta läsa redan här. För fakta är att du bränner upp strået om du inte hjälper till med en fönkräm eller värmespray. Använder du dig inte av plattång eller fön tycker jag att du ska införskaffa en närande olja som mottverkar uttorkning och som får ditt hår att se glänsande friskt ut! Jag brukar ta två "pump" efter varje hårtvätt i handdukstorkat hår, då går det in i håret istället för att lägga sig blött på ytan.
Massera när du tvättar
Här brukar jag se en rädsla, speciellt hos män som börjar bli lite tunnhåriga. De tror att det drar bort håret men saken är den att när du masserar så sätter du igång blodcirkulationen som stimulerar hårcellerna och hårväxten. Så massera på!

Kamma
Kamma ditt hår försiktigt efter tvätt, håret är extra känsligt och poröst när det är blött.

Tvätta håret mer sällan
Vi har en naturlig oljeproduktion som "smörjer" hårroten som fixar allt som har med hårmiljön att göra. Tvättar vi för ofta rubbas den.


Klipp dig
klipp dina toppar regelbundet. Låter man det växa ut ska man inte gå lika ofta som när man ska behålla en frisyr, gå var 5 månad om ditt hår tillåter och ta det allra yttersta så det känns fräscht. Passa på att boka en rejäl hårkur också så ditt hår får näring under en längre tid!

Var ombytlig
Testa olika frisyrer medan du sparar. Byt bena, fläta, locka, platta osv.Emme

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar