fredag 14 september 2012

Fönat hår

Det finns inget vackrare än människor med självförtroende. Då menar jag inte överklasstanter som anser att dom äger halva körfältet utan vanliga kvinnor och män som finner sig dugliga som de är och sträcker lite extra på ryggen. Jag kan inte få deras smärta att gå bort från ett trasigt förhållande, jag kan inte befodra dom på jobbet och jag kan definitivt inte försörja den som inte kan. Men det jag har funnit med mitt yrke är att jag åtminstonde kan koppla samman deras inre med det yttre, plocka fram deras färg och form, låta deras själ synas för andra betraktare och det mina damer och herrar är det bästa med mitt jobb. Att få se hur deras hållning ändras och hur det går ifrån min salong med en ny glimt i ögat, det tröttnar jag aldrig på.

Det krävs egentligen inte så mycket för att vi ska känna oss lite extra piffiga och må bra av det. Därför ska jag lära er hur ni kan föna håret hemma. Det är kanske inte det enklaste i början men ge inte upp, med lite övning lär ni er och ni kommer kunna göra underverk med ert hår, helt gratis ;)


Du behöver:
ett bra schampo och balsam
värmeskydd
stylingprodukter t.ex rootlifter
En rundborste
clips
Steg 1. Tvätta med rätt schampo och balsam
Jag vet att jag är tjatig men det är och kommer alltid att vara en bra investering. Tänk på att bara lägga balsam i längderna så det inte blir tyngd i botten. Om du har olika schampon t.ex ett för torr eller fet hårbotten i mellan åt så föreslår jag att du tar något lättare när du planera att föna, kanske något med volym i.

Steg 2. Torkning
När du tvättat håret ska du för bästa resultat låta det självtorka till ca 80% men har man inte den tiden går det bra att blåsa håret. Men innan du gör det ska lite produkter som hjälper dig på vägen i. Först och främst alltid ett värmeskydd! Sen förslagsvis en rootlifter som ger ett lyft från botten.

Steg 3. Dela upp håret med klämmor
Detta gör vi frisörer också för att håret inte ska vara i vägen. Snabbare jobb helt enkelt. Ta en del uppe på huvudet, en på höger och vänster sida och en bak. Du börjar alltid där bak och jobbar dig uppåt.

Steg 4. Föna!
Rundborsten i högsta hugg och med en slinga som är ungefär lika bred som borsten. Vi drar slingan upp och lägger borsten stadigt under, vi tar fönen och blåser med varmluft mot borsten. Ta bort fönen och låt borsten vara kvar, det ska svalna lite sen drar du borsten ut och fönar samtidigt. För att få lite våg i håret rullar du borsten längst ut meda du fönar och fortsätter så även när du tar bort fönen. Sen släpper du försiktigt ner slingar och låter den vara tills allt hår är fönat.
När nacken är klar fortsätter du med sidorna och slutligen på hjässan.

Viktiga tips!
Föna inte efter benan. Vill du ha volym ska du föna uppåt och bakåt. Man ska föna mot växtriktningen för att få stöd.

Har du tunt och fint hår rekommenderar jag dig att välja en fönkräm istället för en spray som kan tynga ner och få håret att kännas klibbigt.

När allt är fönat ställer du dig med huvudet upp och ner och blåser på det svagaste med lite kallluft samtidigt som du skakar lite försiktigt igenom håret med fingrarna. Vänd dig rätt och baam! Du är lika snygg som Julianne Hough!
Lycka till!
Emme
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar