fredag 10 augusti 2012

Jo hörrni killar...

Varför tappar män mer hår än kvinnor? Och varför drabbas en del i 20 års-åldern och andra inte förrän de är 70 år?? Jag ska kortfattat berätta för dig varför och vad du kan använda för produkter som kan hjälpa dig på vägen.


Som ni säkert märkt är det vanligare att män blir tunnhåriga och tappar hår än kvinnor.
Det absolut vanligaste är det ärftliga håravfallet och beror på hur det sett ut i din familj.
Det andra heter kort och gott för det manliga håravfallet och detta beror på det manliga hormonet testosteron. För att inte fördjupa mig i frisörtermer så kan man enkelt säga att testosteronen transpoteras av blodet till där håret grundas. Där länkas hormonet ihop med en enzym som heter 5-alpha-reductase (överkurs). När hormonet kommer i kontakt med en större mängd enzymer omvandlas det till ett aktivt Dihydrotestosteron som gör att hårsäckarna aktiveras för snabbt och livscyklerna förkortas.
Observera att detta inte är någon sjukdom.

Det man kan använda för att behålla balansen är Kérastases Anti-Hairloss
Den är för daglig användning och fungerar som en roll-on. Den här produkter gör så att hårsäckarna får näring och man stimulerar blodcirkulationen. Hårstrået ska bli fylligare och starkare. Dessutom ska livscykeln förlängas.

Till detta ska du ha ett schampo som passar just dina behov. Fet hårbotten, mjäll?
Om du har ihållande hårbottenproblem ska du gå på serien Specifique som fungerar som en penicillinkur. Efter 6 veckor går du över till Bain Capital Force (Homme-serien för män) och väljer det schampot som passar. Fråga din frisör.


Istället för ett balsam kan du välja Leave in Capital Force (också Homme-serien) som du applicera från botten till längder och låter vara kvar i håret, du ska alltså inte skölja ur denna. Dessa hjälper till att arbeta för att det ska bli balans i din hårbotten och ditt hår.

Till sist finns Amenexil GL M som är en kur för periodiskt håravfall som man kan använda två gånger om året. Denna produkt är också väldigt populär bland kvinnor som märkt att dom tappat mycket hår vid t.ex amning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar